×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

gegli

ایران میهنم خاکش کفنم

× از هر دری گفته ای - آموزشی - انتقادی - پژوهشی
×

آدرس وبلاگ من

shireiran.goohardasht.com

آدرس صفحه گوهردشت من

goohardasht.com/6iman

?????? ???? ?????? ???? ????? ????? ??? ????

مواد معدنی ضد سرطان

بنام خدا

آهن و منگنز

آهن و منگنز که به میزان بسیار اندکی در بدن وجود دارند در مبارزه با رادیکال‌های آزادی که به بدن آسیب رسانده و خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند، شرکت دارند. به علاوه منگنز به تولید ویتامین E که آنتی اکسیدانی قوی است، کمک می‌کند.

آهن و منگنز در چه موادی وجود دارند؟ آهن در گوشت، دل و جگر، سیراب شیردان، تخم مرغ، میوه‌ها و سبزیجات خشک وجود دارد و منگنز در گردو، گندم کامل، زنجبیل، آناناس یا اسفناج.

علاوه بر این، آهن احساس خستگی را کاهش داده و می‌تواند باعث تقویت عملکرد ذهنی شود.

منیزیم

مصرف زیاد منیزیم خطر ابتلا به سرطان را کاهش و در درمانش کمک میکند. این گفته نتیجه مطالعات محققان دانشگاه wageningen هلند است. این محققان نتایج ده ها پژوهشی که پیش از این بین رابطه مصرف منیزیم و خطر ابتلا به سرطان کولون انجام شده بود را دوباره مورد بررسی قرار دادند. متأسفانه سرطان کولون از نظر مرگ و میر در رتبه ی دوم قرار دارد و سالانه جان خیلی ها را می گیرد. آن ها پس از بررسی ها به این نتیجه رسیدند دریافت هر 100 میلی گرم منیزیم بیشتر، خطر ابتلا به سرطان کولون را به میزان 12 درصد کاهش می دهد. علاوه بر این نتایج برخی از پژوهش ها نشان داده است که این میزان در بین افراد بالای 55 سال که دچار اضافه وزن یا چاقی مفرط بوده است به 19 درصد رسیده است. یعنی مصرف بیشتر منیزیم خطر ابتلا به سرطان کولون در بین افراد بالای 55 سال که در عین حال دچار اضافه وزن نیز هستند را به میزان 19 درصد کاهش داده است. به عقیده ی محققان منیزیم اثرات چندگانه ای در بدن دارد. این ماده ی معدنی روی متابولیسم انسولین تأثیر می گذارد. انسولین هورمونی است که وظیفه ی کنترل قند خون را بر عهده دارد به عقیده ی محققان منیزیم اثرات چندگانه ای در بدن دارد. این ماده ی معدنی روی متابولیسم انسولین تأثیر می گذارد. انسولین هورمونی است که وظیفه ی کنترل قند خون را بر عهده دارد. حرف محققان بسیار ساده است. آن ها معتقدند که مصرف مواد غذایی سرشار از منیزیم می تواند از ابتلا به سرطان کولون پیشگیری کند. از مهم ترین مواد غذایی سرشار از منیزیم می توان به دانه ها و مغزها، سبزیجات برگ سبز مثل کلم، اسفناج، حبوبات، غلات سبوس دار و غیره اشاره کرد

 

کلسیم

موجود در شیر و فراورده های آن اسیدیته مدفوع را افزایش می دهد. بعلاوه دفع فسفات، چربی، اسیدهای چرب آزاد و همچنین اسیدهای صفراوی را افزایش می دهند. همچنین، کلسیم  از غلظت اسیدهای چرب بلند زنجیره، اسیدهای صفراوی ثانویه، و فسفولیپیدهای مدفوع می کاهد.

 

سلنیوم

سلنیوم دارای خواص ضد رادیکال‌های آزاد است و به پیشگیری از برخی سرطان‌ها، به ویژه سرطان پروستات، ریه، مثانه و سرطان کلورکتال کمک می‌کند. این عنصر به همراه ویتامین‌های C، E  و کاروتنوئیدها، یکی از قوی‌ترین آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی به شمار می‌رود.

سلنیوم در چه موادی یافت می‌شود؟ در ماهی تن بدون چاشنی، ماهی‌های خام مثل شاه ماهی، ماهی آزاد و ...

از طرف دیگر، سلنیوم خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد و درمان آسم را تسهیل می‌بخشد.

تذکر: بر اساس یک پژوهش آمریکایی که در سال 2007 انجام گرفت، امکان دارد سلنیوم خطرات ابتلا به دیابت را افزایش دهد. در حالت عادی از مصرف مکمل‌ها بدون مشورت با پزشک خودداری کنید.

 

نقش آنتی اکسیدان ها در پیش گیری از سرطان

مطالعات نشان داده است، شیوع سرطان روده بزرگ جمعیت هایی كه میزان زیادی كلسیم در رژیم روزانه مصرف می كنند( مثل سوئدی ها) كمتر است. كلسیم در روده ها از سرطانی شدن سلول ها جلوگیری می كند و جذب دوباره اسیدهای صفراوی را كاهش می دهد.

مصرف غذاهای حاوی آنتی اكسیدان ، از بروز سرطان ممانعت می كند. بتا كاروتن(كه رنگ زرد هویج ناشی از آن است)، ویتامینC(در سبزی ها و میوه های تازه فراوان است) و ویتامینE (در روغن های گیاهی و برگ های سبز و دانه ها موجود است) . مانع بروز سرطان ، خصوصاً سرطان روده می شوند. كسانی كه رژیم آنها مملو ازسبزیجات، سالادهای تازه و روغن زیتون است ، مطمئن باشند كه خیلی كمتر احتمال دارد به سرطان مبتلا شوند.

آنتی اكسیدان ها چگونه عمل می كنند؟

1- از سلول های روده محافظت می كنند.

2- مواد سرطانزای تولید شده در بدن را از بین می برند.

3-  تكثیر سلول های سرطانی را كاهش می دهند.

 

بتاكاروتن

یك ضد سرطان قوی است كه توصیه می شود 15 تا 25 میلی گرم از آن در روز مصرف شود. مواد غذایی حاوی بتاكاروتن؛ سیب زمینی شیرین، هویج، طالبی، گرمك، كدو تنبل، انواع كدو، اسفناج، كلم، انبه، فندق و گریپ فروت قرمز می باشد. سعی كنید روزی یك  یا دو عدد هویج و یك عدد كدو در سالادتان ریز كنید و گاهی به جای كاهو، سالاد اسفناج تهیه كنید.

 

 

لیکوپن؛ آنتی اکسیدانی قوی

لیکوپن، رنگدانه‌ی قرمزی از خانواده‌ی کاروتنوئیدها است که به قدرت آنتی‌اکسیدانی بالای خود معروف است و از این روی ضد سرطان به شمار می‌رود.

نتایج یک پژوهش کره‌ای (2009) از تأثیرات لیکوپن در برابر سرطان پانکراس و نتایج یک پژوهش انگلیسی (2009) از تأثیرات آن در مقابله با سرطان پروستات حکایت دارد.

لیکوپن در چه موادی یافت می‌شود؟ در میوه‌ها و سبزیجات قرمز: گوجه‌فرنگی، هندوانه، گریپ‌فروت، پاپایا و...

اسید لینولئیک کنژوگه

ایزومزی از اسید لینولئیک بوده، که مقدار آن در شیر  و فرآورده های شیری بسیار بالاست. این اسید چرب مانع از ایجاد سلول های سرطانی می شود. شیر، کره، ماست و پنیر منبع خوبی از اسید لینولئیک کنژوگه هستند. برخی از تحقیقات ثابت کرده اند که، این اسید چرب سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

اسفنگوزین موجود در شیر، فعالیت آنزیم پروتئین کنیاز را مهار می کند. فعالیت این آنزیم شکل گیری و رشد سلول های سرطانی را تحریک می نماید. به علاوه اسفنگوزین رشد سلول های سرطانی را متوقف کرده و ازهجوم سلول های سرطانی به دیگر بافت های بدن پیشگیری می کند.

اسفنگولیپیده

از دیگر ترکیبات ضدسرطان در شیر و فرآورده های آن بوده که از ابتلا به سرطان روده ی بزرگ پیشگیری می کنند. اسفنگولیپیدها نقش عمده ای در رشد و تمایز سلولی دارند. . اسفنگومیلین یکی از فراوان ترین اسفنگولیپیدها در شیر و فراورده های آن است، که حدود یک سوم از اسفنگولیپیدهای شیر را به خود اختصاص می دهد، که نقش عمده ای در رشد و تمایز سلولی دارد. میزان اسفنگومیلین موجود در شیر با تغییرات فصلی تغییر خواهد کرد. از آنجا که اسفنگولیپیدها درغشای سلول ها قرار گرفته اند و در ذرات چربی متمرکز نشده اند، تمام انواع شیر از جمله شیر بدون چربی، شیر کم چربی و شیر پرچرب همگی منابع خوبی از این ماده ی شیمیایی هستند. اسفنگوزین موجود در شیر، فعالیت آنزیم پروتئین کنیاز را مهار می کند. فعالیت این آنزیم شکل گیری و رشد سلول های سرطانی را تحریک می نماید. به علاوه اسفنگوزین رشد سلول های سرطانی را متوقف کرده و ازهجوم سلول های سرطانی به دیگر بافت های بدن پیش گیری می کند.

محققان معتقدند اسفنگولیپیدهای موجود در شیر، سلول هایی را که در مرزسرطانی شدن هستند را ، به سلول های طبیعی تبدیل می کنند.

اسید بوتیریک تکثیر بیش از حد سلول های روده ی بزرگ را مهارمی کند. اسیدبوتیریک علاوه بر اینکه در شیر وجود دارد، به دنبال تخمیر فیبر، توسط باکتری های لوله گوارش نیز تولید می شود.

ترکیب ضدسرطانی دیگری که در شیر و فراورده های آن وجود دارد،اسید بوتیریک است. این اسید، نوعی اسید چرب کوتاه زنجیره است، که به مقدار مناسبی در شیر وجود دارد. اسید بوتیریک تکثیر بیش از حد سلول های روده ی بزرگ را مهار،و در نتیجه چرخه ی سلولی را تنظیم می کند. تحقیقات ثابت کرده اند که این اسید چرب از تهاجم سلول های سرطانی جلوگیری می نمایند. اسیدبوتیریک علاوه بر اینکه در شیر وجود دارد، به دنبال تخمیر فیبر، توسط باکتری های لوله گوارش نیز تولید می شود.

پروتئین های موجود در شیر به خصوص کازئین، که حدود 80 درصد از پروتئین های شیر گاو را به خود اختصاص داده است، خاصیت ضدسرطانی به شیر بخشیده است. بعلاوه این نوع پروتئین، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

پروتئین

WHEY نوعی دیگر از پروتئین های موجود در شیر است که این نوع پروتئین نیز خاصیت ضدسرطانی دارد. چرا که این پروتئین غنی از اسیدهای آمینه ی گوگرددار مانند سیستئین و متیونین است. این اسیدهای آمینه پیش ساز گلوتاتیونین در بدن می باشند. گلوتا تیونین خاصیت آنتی اکسیدانی داشته که سلول های بدن را از تهاجم رادیکال های آزاد مصون می دارد.

تمام افراد به ویژه آن هایی که سابقه ی خانوادگی ابتلا به این نوع سرطان را دارند، باید حتماً در طی روز به مقدار کافی از شیر و فراورده های آن مصرف کنند.

به طور کلی دریافت1200 میلی گرم کلسیم از منابع غذایی به خصوص شیر، 15-10 میکروگرم

تذکر: خطر مصرف بیش از حد وجود دارد که باعث مسمومیت می‌شود. پیش از مصرف هر نوع مکملی با پزشک مشورت کنید

جمعه 30 خرداد 1393 - 12:07:57 AM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم

آخرین مطالب


بیست و هشتم تیرماه سالمرگ خسرو سینما و تئاتر ایرانزمین سوگ باد


وصیت‌نامه مولی‌الموحدین حضرت ابوتراب علی بن ابی طالب(ع)


سروده ای زیبا از شادروان استاد شهریار تبریزی در وصف و مدح حضرت علی ( ع )


متن كامل نامه اسدالله الغالب حق و دادگر راستین مولی الموحدین حضرت امیرالمومنین علی (ع) به مالك اشتر


چه کنیم که در ماه زیبا و پر برکت الهی رمضان دچار گرسنگی ، تشنگی و ضعف شدید نشویم .


پنجم تیر 2509 مین سالگرد تاسیس گارد جاویدان ارتش پیروز شاهنشاهی سرفراز هخامنشی بر همه ایرانیان شادباد


عشـق یعنـی


راستگویی عشق عاشق معشوق وفا مرده اند


ویتامینهای ضد سرطان


مواد معدنی ضد سرطان


نمایش سایر مطالب قبلی
آمار وبلاگ

41589 بازدید

37 بازدید امروز

1 بازدید دیروز

56 بازدید یک هفته گذشته

Powered by Gegli Social Network (Gohardasht.com)

آخرين وبلاگهاي بروز شده

Rss Feed

Advertisements